Skip to content

En riktig REA..

19 augusti, 2010

Jag var idag inne på fotografen Micke Bergs blogg och läste några av hans inlägg och tittade på bilderna.. Undrar ifall han pratar lika mycket i verkligheten som han skriver? Hursomhelst, hans äldre bilder är verkligen fantastiska, de berättar något och det finns en äkthet och stämning i dom som är extremt ovanlig inom dagens fotografi.. Jag vill se mer sånt! Vad håller vi ”så kallade” fotografer på med egentligen?! Är så trött på alla skitbilder! Både de skitbilder jag tagit själv och andras.. nej, med ”andras” menar jag inte amatörbilder/nybörjarbilder utan kanske framförallt det som kallas för ”modellbilder” eller den stackars traditionellt ädla gatufotografin som krossats och släpats i smutsen av alla amatörer som går runt och smygfotograferar med sitt 70-200mm teleobjektiv och kallar det ”gatufotografi” Det blir ju meningslösa bilder utan berättelse eller känsla.

För er som inte visste det så har ”modellbilder” blivit en helt egen fotografisk genre där det gäller att ta en så kass bild som möjligt på en tråkig människa utan utstrålning, kladda på alldeles för mycket smink och använda så tråkig ljussättning som det bara går. Sämst bild vinner. Kul koncept kanske vissa tycker..

Jag vill tillbaka till sanningen helt enkelt. Är så trött på fejk fejk fejk överallt.. Från morgon till kväll blir man matad med skiten..

Jag tycker den REA som vi har haft på fotografisk bild sen digitalkameran kom är dags att avsluta. För det var ju faktiskt aldrig digitalkamerans fel att det blev såhär, skulden är bara vår egen.

Annonser

From → Vardag

2 kommentarer
  1. Bra och tänkvärt skrivet!

    /Johan

  2. Tack så mycket! Ibland så kommer man på lite att skriva som är värt att skriva om trots att man tänker mer i bilder än i ord.. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: